IZABERITE SPRATDelta Group, prateći dešavanja i trendove na tržištu stanogradnje, kao i uvijek do sada, odlučili su da Lukavcu ponude nešto novo i drugačije. U pitanju je prva pametna zgrada u Lukavcu koja će kupcima ponuditi novi koncept življenja, temeljen na modernoj tehnologiji i energetsko efikasnim materijalima.

Cijeli sistem je temeljen na centralnom procesorskom sistemu koji kontroliše i upravlja svim ostalim sistemima. Centralni procesor prikuplja informacije iz vanjskog svijeta putem različitih senzora temperature (prostorije, vanjski prostor), svjetlosti, mehaničkih senzora otvorenosti/zatvorenosti vrata i prozora, senzora vlage (kupatilo), senzora detekcije pokreta, vatre, dime i dr. Dobivene informacije se obrađuju u procesoru i na temelju definisanih pravila, procesor upravlja ostalim uređajima, svjetlom, klima uređajima, grijanjem, automatskim prozorima, vratima, ventilima za vodu, jednom riječju svim uređajima što postoje u stanuz. Svi uređaji su međusobno povezani u centralnu mrežu kako bi se mogli kontrolisati i nadzirati.

Pravila procesiranja iako unaprijed definisana, mogu se programirati prema zahtjevima korisnika, uz istovremenu fleksibilnost i jednostavnost upravljanja sistemom. Upravljanje pametnim stanom je jednostavno i intuitivno. Upravljati može daljinskim upravljačem, ekranom osjetljivim na dodir montiranim na zid, mobitelom putem SMS poruka, preko Vašeg računara, ili preko Interneta kada niste u stanu.

Pametna zgrada pokriva nekoliko aspekata automatizacije sistema u stanu:

  1. Osvjetljenje prostora;
  2. Grijanje i hlađenje;
  3. Sigurnost;
  4. Audio/video;
  5. Prozori i vrata i dr.

Ovih dana se završavaju radovi na stambenom objektu Delta 4, i zgrada Delta 5 činit će Delta kvart koji će biti jedinstven u našem gradu. Pored ostaloga, budući kupci stana u Delta 5 zgradi, na poklon će dobiti modernu kuhinju naše prozvodnje.

Također, ova zgrada će pored nabrojanog sadržavati:

Zaboravite na nestašicu vode

Zgrada će posjedovati vlastiti rezervoar za vodu koji je u slučaju nestanka vode dostatan za 24 sata kontinuiranog snadbijevanja zgrade.

Zaboravite na strah od lifta

U zgradu je ugrađen inoksni lift marke Schindler 3300, smješten u zelenoj zoni klase A i kreće se brzinom od 1,6m/s što je ujedno i najbrži lift u Lukavcu. Isti lift se nalazi u Delta City zgradama. Nosivost lifta je 675kg i prima 9 osoba.

Zaboravite na buku od komšija

Zidovi između stanova, stepenišni prostor i prostor za lift su projektovani u duplim zidovima, debljine 30 cm, kako bi se osigurala maksimalna zvučna izolacija.

Zaboravite na vanjsku buku

Vanjska stolarija je od PVC profila Gaelan, šestokomorna sa troslojnim „termo lowe“ staklom i ugrađenim aluminijskim roletnama.

Zaboravite na provalnike i lopove

Svaka stambena jedinica dobija visokokvalitetna protivprovalna vrata.

Mogućnost vizualizacije!

Zaboravite na dizajn iz „80-tih“god.prošlog stoljeća – pregledajući tlocrtna rješenja, kupci imaju mogućnost vizualizacije stana kao i aktivno učešće u odabiru podnih i zidnih pločica, tarket podova te sanitarne opreme.

Ne zaboravite na nevjerovatnih deset godina garancije na zgradu!

Kvalitet je naš prioritet!

Delta Group

Društvene mreže

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Izrada i održavanje © 2021 | Mono Digital